Medische gegevens via LSP – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot – Zuid-Beijerland | huisarts.jedegroot@ezorg.nl
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot
Dorpstraat 137 3284 AE
Zuid-Beijerland | huisarts.jedegroot@ezorg.nl

Medische gegevens via LSP

Wat is het Landelijk Schakelpunt (LSP)?

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) regelt op een beveiligde manier het verkeer van berichten tussen zorgaanbieders en zorgverleners. Zorgaanbieders kunnen via het LSP medische gegevens bekijken die nodig zijn voor jouw behandeling. Het gaat dan om de belangrijkste gegevens uit jouw dossier bij de huisarts en een overzicht van de medicijnen die je gebruikt.

Toestemming 

Bij het LSP worden geen medische gegevens opgeslagen. De medische gegevens blijven in het dossier bij de huisarts of bij de apotheek. Zorgverleners mogen jouw gegevens alleen delen als je daarvoor toestemming geeft. Je kunt deze toestemming zelf regelen via de website www.volgjezorg.nl. Je kunt ook een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in leveren bij jouw huisarts/apotheek. In onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk ontvang je bij inschrijving in de praktijk gelijk een toestemmingsformulier.  Via het inzage-overzicht kun je zelf zien welke zorgverleners in jouw gegevens hebben gekeken. Je kunt daar ook zien welke gegevens ze hebben bekeken.

Voor meer uitleg over het LSP, bekijk het filmpje hieronder of kijk op https://www.volgjezorg.nl/