Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot – Zuid-Beijerland
Dorpstraat 137 3284 AE Zuid-Beijerland Tel: 0186-661465 0186-660255 Spoed 0186-661465 (toets 1)
Header afbeelding

Apotheek

Onze praktijk is apotheekhoudend. Dat wil zeggen dat u uw medicatie bij ons kunt krijgen. Het is belangrijk voor een zorgvuldige medicatiebewaking, dat wij al uw medicatie verstrekken.

De apotheek is geopend van 8.00-17.00 uur van maandag t/m donderdag. Op vrijdag kunt u voor spoedmedicatie terecht bij dokter De Vos, Gravin Sabinastraat 36 in Zuid-Beijerland.

U kunt het recept/lege verpakking inleveren voor 17.00 uur en de werkdag daarna kunt u de medicatie ophalen tussen 15.00 en 17.00 uur. Ook kunt u via internet (zie Uw Zorg Online) uw medicatie bestellen.

Heeft u een recept voor een medicijn waar u direct mee moet starten, overleg dan met de assistente. U kunt het medicijn dan direct meenemen en indien het medicijn niet voorradig is, zoeken we samen naar een oplossing hiervoor.

Vindt u, of één van uw ouders, het moeilijk om de medicatie nog overzichtelijk te houden? Dan is de medicatierol (baxterrol) een oplossing. Eén maal per week of één maal per 14 dagen kunnen wij een medicatierol leveren met de medicatie voor elk inname moment in een apart zakje. Indien u interesse hiervoor heeft, overleg dan met de assistente hierover. De medicatierol brengt geen extra kosten met zich mee.

We hebben een aantal zelfzorgmedicijnen op voorraad of kunnen we snel leveren. Deze zijn zonder recept te verkrijgen. Zelfzorgmedicijnen worden in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Verder kunnen we alles wat in een apotheek/drogisterij thuis hoort voor u bestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan producten van Vichy, Zwitsal en Orthica. Voor uw reis naar de tropen kunnen we bijvoorbeeld muskietennetten en anti-insectenspray bestellen. Indien u voor uw bedrijf een EHBO-koffer nodig heeft, kunnen wij die voor u leveren.

We hebben proefpakketten in huis voor patienten, die incontinentie-materiaal nodig hebben. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de assistente.

Ook bij het gebruik van een speciaal dieet, kunnen wij wellicht de producten hiervoor leveren.

Indien u wilt weten of de door u bestelde medicijnen vergoed worden door uw zorgverzekeraar kunt u de Vergoedingscheck doen.