Informatie over de praktijk – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot – Zuid-Beijerland | huisarts.jedegroot@ezorg.nl
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot
Dorpstraat 137 3284 AE
Zuid-Beijerland | huisarts.jedegroot@ezorg.nl

Informatie over de praktijk

Onderstaande informatie kunt u printen of u kunt deze informatie in pdf formaat downloaden.

Praktijk

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00-17.00 uur. Op vrijdag neemt dokter De Vos waar voor spoedgevallen en spoedmedicijnen. Het adres van dokter De Vos is: Gravin Sabinastraat 36, 3284 AP Zuid-Beijerland, telefoonnummer 0186-662676 en faxnummer 0186-660921.

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk J.E. de Groot is als volgt:

  • Zuid-Beijerland, inclusief het eiland Tiengemeten
  • Piershil
  • Nieuwendijk (gedeeltelijk)
  • Zuidzijde (gedeeltelijk)

Overeenkomend met de postcodes 3284 en 3265.

Afspraken en Visites

Afspraken voor het spreekuur kunt u na een eenmalige registratie online maken. Ga hiervoor naar de pagina ‘Online services’/Uw Zorg Online.

Verder zijn wij dagelijks van 08.00-17.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken (0186-661465). Graag bellen tussen 08.00 en 9.00 uur voor het maken van een afspraak op dezelfde dag. Als u voor meerdere klachten komt, dan graag een dubbele afspraak maken op het spreekuur. Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar uw klacht(en) om voldoende tijd hiervoor te kunnen inplannen tijdens het spreekuur en zodoende de wachttijd in de wachtkamer te beperken. Indien u om medische redenen niet in de gelegenheid bent om naar het spreekuur te komen, kunt u een visite aanvragen, dan ook graag bellen tussen 08.00 en 9.00 uur om dezelfde dag een visite te kunnen maken.

Telefonisch spreekuur

Op maandag t/m donderdag wordt er een telefonisch spreekuur gehouden van 10.30-11.00 uur. U krijgt dan direct de huisarts te spreken. Het telefonisch spreekuur is o.a. bedoeld voor het bespreken van uitslagen van laboratoriumonderzoeken en afbeeldende onderzoeken en het kort beantwoorden van uw vragen. U wordt hierover niet zelf door de huisarts gebeld.

Praktijkondersteuner-somatiek

Wilma Braal is werkzaam als praktijkondersteuner-somatiek met als aandachtsgebieden diabetes mellitus, cardiovasculaire aandoeningen, astma en COPD. Tevens is zij betrokken bij de ouderenzorg. Via de assistente is het mogelijk om een afspraak te maken op het spreekuur van Wilma of om een visite aan te vragen.

Avond-, nacht en weekenddiensten

Vanaf vrijdag 17.00 uur tot maandag 08.00 uur kunt u voor spoedgevallen en spoedmedicatie terecht bij de Huisartsenpost ’t Hellegat, Kerkstraat 26, 3286 AK in Klaaswaal, telefoonnummer 0186-576660. Graag eerst telefonisch contact opnemen voordat u een bezoek brengt aan de Huisartsenpost ’t Hellegat.

Medicijnen

Het dient de aanbeveling om van uw medicijnen een reservevoorraad van een week aan te houden, dan zit u nooit zonder medicijnen. Daarnaast zijn niet altijd alle medicijnen op voorraad, waardoor u rekening moet houden met het eventueel bestellen van medicijnen voor u.

Graag uw recept(en) en/of lege verpakking(en) voor 15.00 uur inleveren en twee werkdagen daarna ophalen tussen 15.00 en 17.00 uur, tenzij u de medicijnen nog dezelfde dag in huis moet hebben. Recepten die u op donderdag na 15.00 uur inlevert, kunt u dinsdagmiddag ophalen. Overleg zo nodig met de assistente over het afleveren van uw medicijnen.

Het afgeven van uw recept(en) en/of lege verpakking(en) voor 08.00 uur of in de avonduren, kan via de brievenbus van de praktijk. Wanneer u deze in de brievenbus doet, controleer dan a.u.b. of uw naam en adres duidelijk leesbaar op uw recept(en) en/of lege verpakking(en) staan vermeld.

Herhalingsrecepten kunt u ook zelf online aanvragen. Dit is mogelijk na dezelfde eenmalige registratie als voor het maken van de afspraken. Ga hiervoor naar de pagina ‘Online services’/Uw Zorg Online. Eventueel kunt u uw herhalingsrecepten ook telefonisch doorgeven aan de assistente.

Incontinentie-materiaal

Indien u vragen heeft over incontinentie-materiaal kunt u terecht bij de assistente.

Inleveren urine

Vanaf 08.00 uur kunt u uw ochtendurine overhandigen voor onderzoek aan de assistente. Indien het u niet lukt om de urine snel na het opvangen ervan naar de praktijk te brengen, moet u de urine in de koelkast bewaren.

Is er iets niet goed gegaan?

Als er iets niet goed is gegaan, laat dit dan alstublieft aan ons weten en blijf er niet mee rondlopen. Wellicht kunnen wij er weer van leren.